7 Mart 2006 Salı

DİL KİRLİLİĞİ

Dün öğle saati dışarıda işim vardı ki "Dil Kirliliği" ismi altında stant açıp imza toplayan bir grup kadın gördüm hemen yanlarına gidipbüyük bir istekle imzamı attım.
Buradan da herkese seslenmek istiyorum. Güzel dilimiz türkçeye sahip çıkalım. Biz Avrupada yaşayan insanlar değiliz. Hiç ülkemiz dışında bir yere yani yurt dışına çıktığınızda orada evinizi aratmayacak şekilde türkçe dükkanlar, isimler görüyor muyuz? Hayır!!! İngilteredeyseniz dil ingilizcedir, Almanyada iseniz dil almancadır, İspanya da ispanyolca... Ama bizdeki durum nedir herşey olabildiğince türkçeden uzak bir grup dinci kişiler arapça bazlı sözcüklerle yaşıyorlar, gençlerimiz ingilizce konuşup düşünme yolundalar. bir özentidir gidiyor.
Lütfen yapmayınız. Aklımızı başımıza topalamakta geç bile kaldık. Bir milleti çökertmenin en güçlü yoludur, dil kirliliği yaratmak. Özünden uzaklaştıran en güçlü silahtır. biz sömürge bir devlet değiliz. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının dili TÜRKÇEDİR.
Lütfen çocuklarımıza türkçe isimler seçelim, işverenler dükkan ya da şirket isimlerini türkçe seçsinler. Sokaklarda yabancı dildeki tabelaları gördükçe içim kan ağlıyor. Çocuklarımızı gençlerimizi bu yönde uyaralım. haydi hep birlikte dil kirliliğine sahip çıkalım. Güzel türkçemizi koruyalım.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

kısaca muhteşem olmuş içim cız etti