13 Ağustos 2008 Çarşamba

GÖLGELER DEĞİŞİNCE



Hayat öyle bir noktaya alır ki doğup büyüdüğün yerden çıkar haritada ismini bile bilmediğin bir yerde yeni bir yaşamın kucağına atılırsın. Sevdiklerin, ailen, her sokağını karış karış bildiğin yeri, o güne kadar yaşanmış tüm anılarla bırakıp gitmek gerekir.
Gözün arkada kala kala....
Gidersin.
Sonra özlem başlar. Başa çıkılması zor bir özlem. Her şeyi özlersin, oradayken sana rahatsızlık veren şeyler bile özlenir.
Bir gün kavuşursun. Kısa süreli bir kavuşma yaşanır. Her şey aynıdır. Hatta her ey eskisinden de daha güzeldir. Buralar bırakılır da gidilir mi... Gitmek istemiyorum diye seslenir durur içindeki ses. Kucaklaşmaların süresi uzar, her an fotoğraflanmak istenir.
Yeniden gitme vakti geldiğinde gözyaşlarını kimse tutamaz ve gidiş yolu... Yeni hayatta yine özlem karşılar seni, özlem ve yeni yere yabancılık hiiiiç barışamazlar.
Bu seneryo bir kaç kez daha tekrarlanır.
Giden, özlemle döner her seferinde. Ame bir süre sonra tekrar geldiğinde her şey eskisinden daha güzel değildir. Buraya bakarken orayı ister istemez göz önüne getirir. Her kare başka bir kareyi çağrıştırır.
Değişim....
Değişimle yüz yüze gelinir bu kez. Ne kişiler aynı kalmıştır, ne sokaklar. Ne çocuklar çocuk kalır, ne büyükler büyük. Gölgeleri bile değişmiştir her şeyin. Ama en kötüsü , artık diğer yerdeki yaşamı da özlemeye başlarsın ya... İnsanın içini en çok o acıtır.

4 yorum:

s. dedi ki...

ay bilmem ama, boğazım düğüm düğüm oldu...geçmiş bir özlem zamanımı hatırlattı bana. ve öyle iyi anlatmışsın ki...

Hayatta Giderken dedi ki...

Teşekkür ederim ss, sen de bloguma hoş geldin.
Gideni gurbete uğurladığım bir gün önce ve ne yazmaya çalışırsam çalışayım ancak böyle bir yazı çıktı işte...

Vladimir dedi ki...

Hayat böyle, insanların geride bıraktıkları ile kaçıp kovalamacası ile biraz hüznü fazla biçimde ilerliyor. Hüzünden yorulanların işi zor, yorulmamak ise imkansız.

Çok etkilendim yazından, benim "amber"in arkasındaki gizli öykü buna benzer bir şeydi aslında.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sizler için geçmiş daha dün. Benim ise geçmişim çook uzun ve döndüğümde hiç bulamadığım birsürü şey.
İçimi acıttın, ağlamaya heran hazır ben ve ellerine sağlık güzel bir yazı.
Sevgiler...