17 Mart 2008 Pazartesi

DOĞUM GÜNÜMÜÜÜZ

Bu sene bal böceğimin doğumgününü üç dört gün önceden kutladık. Hem annem ve babamın isveç ziyareti öncesi son hafta sonlarıydı, hemde hafta içi bir kutlama yapmak, çalışan biri için zor oluyordu. Kocişim de pazar günü şehir dışında olacağı için kutlamamızı cumartesi öğleden sonra yaptık. Neredeyse son altı ayı "benim doğum günüme kaç gün kaldı anne?" sorularıyla geçiren bal böceğim nihayet kendisine doğum günü partisi yapılacağını duyduğunda kıyıda köşede kalmış ne kadar akrabamız varsa hepsini ve sınıfındaki tüm arkadaşlarını, öğretmenlerini hatta okuldaki mutfak görevlisine kadar herkesi doğum gününe davet etmek istedi. Sonra da "annee, koltuklarımıza sığacak kadar kişi çağırıyorum" demez mi ? İsteği üzerine eş dost kim varsa davet ettik, okuldan da partimize gelebilecek durumda olanlara evimizin krokisini hazırlayıp verdik. Sağ olsunlar teyzem, kocişin dayısının eşi, annem ve büyüteç hanım birer çeşit tatlı tuzlu hazırlayarak bana büyük destek verdiler.
Pastamızı dışarıdan sipariş vermeyi düşünmüştüm ancak, bal böceğim kendisine bir pasta hazırlamamı çok sitedi, çevreden de benim pastamın daha hafif olduğu söylenilince yine iş başa düştü. Bu sefer bal böceğim kendisine "arı maya" pastası yapmamı istedi, netten bayağı bir arı resmi taradıktan sonra kendime kolay bir model buldum. Hazır pasta keklerini bıçakla keserek modeli oluşturduğumda pastanın küçük olduğunu fark ettim. Neyse ki marketler henüz kapanmadan bir pasta keki daha alındı, ilave kreme vve krem şanti hazırladım. yaklaşık üç saatimi aldı pasta yapımı. Cuma gecesi iş çıkışı mutfakta hiç başımdan ayrılmayan bal böceği ile hiç kolay olmadı hazırlıklarım. Defalarca mutfaktan çıkıp bal böceğini tuvalete götürmek, elinden mikseri almak, yere dökülen krem şanti parçalarını temizlemek durumunda kaldım.Sonunda tıpkı bal böceğim gibi sevimli bir arı pasta hazırlayabildim. Oldukça içime sindi pastamız. Gecenin diğer yarısını ise renkli patetes salatası ve kuskuslu salataları hazırlayarak geçirdim. Uykulu ve dağınık bir mutfağın içinde yarı öfkeli bir halde hazırlıklarımı sabaha karşı ikiye doğru ancak tamamlayabildim. neyse ki ikramlar konusunda annnem sağ olsun, davetlilerin katılımını sağlayarak (herkese görevler vererek :) ) beni epeyce rahatlatmıştı. Cumartesi sabahı da salonun hazırlığı ve temizlikle uğraştım.
Tam oğlumun istediği gibi hem akrabalarımızın olduğu hemde sınıftan üç arkadaşının gelebildiği kalabalık ve neşeli bir doğum günü kutlamamız oldu, pastam herkesten övgüler aldı. Bal böceğim çok mutluydu, her kapı çalışında gelenlerin boynuna sım sıkı sarıldı, beş yaş mumunu üflediğinde hep bir ağızdan "iyiki doğdun" şarkısını söylerken gözelrimin dolmasını engelleyemedim. İyiki doğdun oğlum! İyiki varsın !!!
Pazar günü evi tekrar temizledikten sonra bal böceğimi alıp önce balkonda çam ağaçları manzaramızı izleyerek güzel bir kahvaltı yaptık, sonra bisikletimizi alıp dışarı çıktık. Oğlum sitedeki diğer çocuklarla bisiklete bindi, ben yürüyüş yaptım. Sonra elimize topumuzu alıp çam ağaçlarının altındaki çimenlik alanda volaybol ve futbol oynadık. Bol bol koşup, yuvarlandık. Temiz hava, çimenler, topraktan yüzünü göstermiş papatyalar... nefis bir ortam oldu oğlum ve bana. Kendimi yeniden sağlıklı hissettim... Güzel bir hafta sonuydu.
İşte arı maya doğum günü pastamız

8 yorum:

cenebaz dedi ki...

Yeşimcim, oğluşunun doğumgünü kutlu olsun,nice yaşlara:)) Pasta hem güzel olmuş hem de eminim lezzetlidir,ellerine sağlık

pınar dedi ki...

yağız'a nice mutlu ve sağlıklı yıllaaaarrr:)) yeni yaşı kutlu olsun, hep mutlu olsun.
pasta da çok şirin olmuş, verdiğin emeğe değmiş yeşimcim.ellerine sağlık.

Alphecca dedi ki...

Nice mutlu yıllara :)

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Yağızcığa nice nice mutlu yaşlar.. mutlu ve sağlıklı bir ömür dilerim. İnşallah hep güler o güzel yüzü. Bu teysesi de kocaman öper onun gül yanaklarından. Allah damatlığını göstersin annesi..

Bu arada pasta çok güzel olmuş, ellerine sağlık canım. Heee tadını bilemiyciiim tabii.:)

Berrin dedi ki...

oğlusunun dogum gunu kutlu olsun..kızımda 2003 temmuz dogumlu :)
pastanız cok sırın olmus, baya emek vermıssın..sabır ısı bu ısler.

sevgıler..

cinar dedi ki...

Oğluna nice mutlu yıllar olsun, doğumgünüsü kutlu olsun :)
Pasta da çok eğlenceli görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler..

Hayatta Giderken dedi ki...

Sevgili çenebaz, Pınar, incegül,çocuk gibi doğum günü kutlamalarınız, güzel dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim.
Berrincim demek kızın da 2003 doğumlu, yaşıt kuzularımız var desene :)
Daha dün minicik bebekken şimdi nasıl da hızla büyüyorlar diymi?
Pastamnı beğenmenize sevindim. Gerçekten sabır işi ama oğlum kendisi için bir şey yaptığım zaman çok mutlu oluyor, bende keyif alıyorum yaparken, hazır pasta kekini kremayla şekillendirerek istediği şekli oluşturmaya çalışıyorum. Mecara da oluyor. Bu üçncü pastam, her sene küçük beyimizin isteği üzerine işe girişiyorum. Eskiden hiç bana göre değildi bu işler ama oğluşun sayesinde pastacılığa da el attım :)))

Gizem dedi ki...

nice yillara, guzel bir yasi olsun, omru de guzel olsun.