13 Ocak 2008 Pazar

DEĞİŞİKLİK ZAMANI

1- DEĞİŞİKLİK:
Yine değişiklik yaptım, çoktandır blog ismimde değişiklik yapmayı planlıyordum, ancak kendim için içime sinecek bir rumuz bulamadığımdan yapamıyordum. Bu sabah şuradaki yazıdan etkilenerek blog başlığımı değiştirdim. Sanırım bu daha iyi oldu. Rumuz konusunda halen arayıştayım.
2- EVİM EVİM GÜZEL EVİM
Nihayet ev için tasarladıklarımızı hayata geçirme aşamasına ulaştıııık. Yatak odamızdaki ebeveyn banyomuz için fayans seçebildik. Çarşamba günü usta geliyor, seramik döşeme işinden sonra sırada asma tavanlar, duşakabin ve banyo dolapları işleri sırasıyla halledilecek. Turkuaz mavi seramikler seçtik, bordürleri ise turuncu, mavi ve kırmızılı, duvar seramiklerimizde sanki uçuşan köpüklere benzer kendinden bir desen var.Neşeli bir banyo olacağa benzer. Daha önce fazla eşyaları koyuyordum bu banyoya ama artık ebeveyn banyosu olarak kullanma kararı aldım. Fazla eşyalarımın bir kısmını küçük wc yi iptal ederek oraya taşımayı düşünüyorum, diğerlerini ise ileri aylarda yaptırılacak ray dolap, vestiyer vs. içine yerleştimeyi planladım.
Asıl bomba eylemimiz: oğlumun odasını taşıdık kocişle. Oğlum çocuk odasını kullanıyordu, ancak bu oda evdeki en küçük odaydı ve yavru kuşum oyuncakları ile bir türlü sığışamadığından oyuncak sandıklarını habire salonun ortasına boşaltıyordu. Bir gün anne bana salon gibi bir oda yapsak ya dediğinde dank dediydi.Oturma odam sadece eve yatılı gelen misafirler için kullanıldığından oturma odasını yavrukuşuma, küçük çocuk odasını da yatılı misafirlere uyarladım. Küçük oda çok tıkış tıkış oldu ama oğlum geniiş bir odaya kavuştu. Odadaki kanapelerden ikili olanı balböceğimin odasında bıraktım, ona kitap okurken uzanırım, ya da arkadaşları geldiğinde oturmak için bir yerleri olsun diye düşündüm. Biz zaten salonda istihkam ediyoruz. Önce kendimizi, sonra çocuğumu düşünüp öncelik bizimdir dedim ve odalar hoopp yer değiştirdi. Fakat epeyce yorulduk, iki oda ve eşyalar tamamen temizlenip elden geçirildi, kocişim elinde tamir çantası ile karyola ve çekyatı sağlamlaştırdı, vidalar sıkıştırıldı, uygun yerlere çiviler eklendi. Sonuç iyi oldu :) Misafir odamız fazlaca küçüldü ama yarın öbür gün orası için de uygun bir şeyler düşünürüm herhalde.
3- Oğlum hastalandı. Sonunda salgından biz de nasibimizi aldık. Ateş ve öksürük başladı. Yavruşum çok halsiz, bir de ille desesiyle kalmak istedi. E çocuk o haldeyken peşinden bizde geldik, dün annemde geceledik. Tanrım bu çocuk ile dedesi arasında öyle büyük bir aşk var ki, öyle güzel bir dede-torun ilişkileri ve öyle güzel paylaşımları var ki görülmeye değer. Yavru kuşum yorgun gözler ve bebekliğindeki gibi kıpkırmızı yanaklarıyla dedesinin göbeğine yaslanmış dinleniyor, ateşi düştüğü anda neşelenip bıcır bıcır oluyor. Yavrum benim hiç hasta olmasın istiyorum.
4- Hain erkek kardeşim, hain kocamla balığa kaçtı, bir saat içinde döneriz bir işimiz var deyip tüydüler, sonradan balığa gittiklerini itiraf ettiler. Akşamın sekizi oldu daha ortalıkta yoklar. Bende oğluşumla annemlerde keyif yaptım. Oysa evde devam edilmesi gereken işlerim, şimdiye yıkanıp çoktan kurutulmuş olması gereken çamaşırlarım vardı ancak gün, zorunlu olarak keyif ve tatil gününe dönüştü.Ördüğüm şalda bayağı yol aldım, bitmesine çok az kaldı ama ipim bitti. Ee onca sök-yapa ip mi dayanır? Yüncüye de gidemedim. Bitirdiğimde bloguma ekleyeceğim, sanat eseri oluşturuyormuşçasına ördükçe keyifleniyorum. Ne yapayım örgüde yeniyim:)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Su 4 numarayi ara sira sen de yap, ben oyle bircozum buldum cocuk var falan deme yap, dene!

Gizem dedi ki...

Gecmis olsun ustteki yazida okudum. O ses farkliliklarini hissetmek nasilbir tedirginlik yasatti acaba? Cok degisik bir durum. Herkesin telasi derdi apayri degil mi?

Hayatta Giderken dedi ki...

Gizemcim tedirgin olmadım değil, evde sürekli oğluma ve kocama ne eziyetler ettiğimi düşündüm, oğlumun bir ara sürekli yüksek sesle konuşmasının temel nedinin ben olduğumu fark ettim. Acaba müzik dinlediğim zamanlarda kimbilir cıngıl cıngıl neler dinledim dedim. Gerçekten herkesin derdi ayrı..
geçmiş olsun dileklerin için çok teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Merhaba;
rumuz işiyle başlayalım. senin zaten bir rumuzun var. kavakyelleri bu sana çok yakışıyor. ama illede değiştireyim dersen karışmam. ben seni böyle tanıdım haberin olsun. kavakyelleri yeşim. ikincisi evlat hastalığı çok zor oluyor bizde elif nisa ile bu konuda çok uğraşıyoruz. neyseki çok dayanıklılar. geçmiş olsun Allah bi daha ki hastalık zamanınızı çok çok geciktirsin inşallah.bidaha hiç hasta olmasın demek boş bir umut olabilir diye düşündüm bian. sonraaa banyo içinde sevindim ama en çok yağızın odasına sevindim. oh be. bizim elifinde bir odası var artık. kış olduğu için çok aktif kullanamasada yaza harika oluyor. ısınma sorunumuz devam ediyor malum doğalgazsız bir evde ufolar ve klima hiç kapanmıyor. işteee böööleee. haaa şal vardı diiimi birde afferin benim arkadaşıma. hadi kolay gele... :)))))